83 % av legene er vaksinert

I Ukeslutt fredag 17. desember sjekket vi hvor mange av legene som har vaksinert seg mot svineinfluensa. Gledelige 83 % har tatt vaksinen.
83-prosent-vaksinert

Legene har fulgt oppfordringen

Det er gledelig at legene har fulgt opp den anbefalingen som Helsedirektoratet med Bjørn Larsen i spissen har oppfordret til. For det er anmodet om at helsepersonell skal ta vaksinen. Leger og andre i helsesektoren er blitt regnet som en risikogruppe fordi de omgås mange syke mennesker og treffer sårbare pasienter.

Helsepersonell først i køen

Da vaksinen kom og faren for å få svineinfluensa var størst, var tilgjengeligheten lettest for leger og helsepersonell, påpeker faglig leder i Legejobb.no, dr. Rønbeck. Helsemyndighetene oppfordret til at leger vaksinerte seg for å opprettholde et forsvarlig medisinsk tilbud til befolkningen. Legene tok ansvaret og det lille stikket. Dette bør glede alle som har ansvar for organisering av helse-Norge. Vi går i takt når vi må, påpeker lege Sigbjørn Rønbeck i Helsehuset i Tromsø.

692 deltok

692 deltok i undersøkelsen. Tallene var like fra de første 20 som stemte til vi nådde 692. Vi skjønte straks at minst 4 av 5 leger var vaksinert mot svineinfluensa. Tallene var overraskende og gledelig høye.
Kontaktperson vidar.sandberg@presens-mk.no. Tlf. 90686477
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut